MONVI.eu Turistički smještaj u Hrvatskoj
Popis smještajaPretragaMapaNajam automobila Za iznajmljivače
Odabrano područje: Hrvatska » Srednja Dalmacija - Otoci » Hvar - Vrboska
Sav smještajSobeApartmaniKućeHoteliKampoviVrbanj<>Vrisnik
Slike (0)
Komentari (0)
Dodaj komentar
Apartmani Kotoraš

Vrboska

, najmanji otočki gradić na sunčanom Hvaru, osebujan zbog svojeg geografskog smještaja skrivenog u dubini zaljeva, netaknute guste borove šume, kulturnih znamenitosti s obilježjima gotičkog, renesansnog i baroknog stila, te arhitekture protkane vijugavim uličicama.

Vrboska

ima prelijep otočić u sredini uvale, povezan mostićima zbog kojeg ga zovu ´Mala Venecija´. Mjesto je bilo naseljeno jos u antička vremena, postalo je ribarskim selom i razvilo se u prekrasan gradić. Jedna od znamenitosti kojom se

Vrboska

može podičiti jest Ribarski muzej. Najistaknutiji objekt otočke arhitektonske baštine je crkva (tvrđava) sv. Marije od milosrđa iz 16. stoljeća, podignuta o trošku mještana radi obrane od Turaka.

Vrboska

je poznata po lijepim šljunčanim i pješčanim plažama, svježem zraku, kristalno plavom moru, nedirnutoj prirodi. Tu je i Zečevo, otok za nudiste. U blizini plaža su apartmani, restorani, kampovi s prodavaonicama. Bogata ribarska tradicija Vrboske ogleda se i u lokalnoj ga..
Apartmani Dutković

Vrboska

je smještena na otoku Hvaru između Jelse i Starog grada.hvarani govore da na Hvaru postoje sela,gradovi i

Vrboska

.

Vrboska

je vrlo slikovito mjesto smješteno na kraju duge morske uvale obrasle borovima.Naselje datira iz XV stoljeća. Kuće su smještene uz dugi uski kanal preko kojeg se protežu četiri mostića. Duž cijelog poluotoka zvanog glavica nalazi se niz predivnih uvalica,stijena, pješćanih plaža obraslih borovom šumom. Naša kuća smještena je na samom početku poluotoka u naselju zvanom Zaglav, tako da nam se more nalazi na dvije strane, tj. prva uvala je već na udaljenosti od 70 m, dok je na drugoj strani nešto veća udaljenost (oko 500 m).
Apartmani Anita
Naša obiteljska kuća nalazi se u mirnom dijelu Vrboske u blizini centra mjesta. Smještaj nudimo u: dva apartmana u prizemlju, dva apartmana i dvije sobe na katu. Svi gosti mogu koristiti: natkriveni parking, zasjenjenu terasu sa 12 mjesta za sjedenje i ljuljanje, te natkrivenu terasu sa kominom uređenu u dalmatinskom duhu.
Apartmani Kovačić
Apartmani KOVAČIĆ-DALMACIJA-O.HVAR, nalaze se u mjestu

Vrboska

, smještenoj između Starog Grada i Jelse, u prekrasnoj uvali nedirnute prirode. Od mora i centra smo udaljeni 250m, od najbliže plaže svega 700 m.

Vrboska

je mjesto za sve one koji u sebi imaju ili žele probuditi avanturistički duh, jer za sve što je lijepo čovjek se mora malo i potrudti, za sve one koji voli uživati u netaknutoj prirodi prekrasnog ribarskog mjesta, u kojem za svega par minuta, hodom, biciklom, autom, motorom,... svatko za sebe može pronaći skrivenu uvalu i plažu, bilo da želi biti sam ili u društvu.Ovo je mjesto poznato , između ostalog, i po nudističkim plažama. U samome mjestu imate sve bitnije sadržaje, taman koliko čovjeku treba....trgovine, voćarne, tisak, kafići, restorani, pošta,rent-a-bike,moto,brodt,benzinsku stanicu....
Apartmani Dorotea

Vrboska

- idilični gradić smješten na kraju duboke, zaštićene uvale. Malo udaljeno od stare jezgre Vrboske, među borovima i uz samo more smješteni su apartmani. Parking kao i besplatni vezovi za manje brodove su ispred kuće. Do mjesta trebate par minuta gdje su dućani, pošta, restorani... Kod nas možete iznajmiti bicikle, idealno sredstvo za kretanje po okolici. Stari Grad (cca 10-ak km udaljen) je trajektno pristanište. Trajekti iz Splita voze cca. 2 sata i to 3-5 puta dnevno (za detalje pogledajte link ´Jadrolinija´ ispod izbornika). Nemamo ništa protiv vaših ljubimaca - životinja
Apartmani Renato

Vrboska

se prvi put spominje u petnaestom stoljeću. U početku je to bila luka mjesta iz unutrašnjosti otoka Hvara da bi jenjavanjem Turske najezde mjesto postalo naselje s urbanim konturama kakve danas srećemo šetajuci mjestom. Iz vremena narastanja Vrboske spomenimo jedinstvenu crkvu Sv. Marije iz petnaestog stoljeća, utvrđenu u šesnaestom stoljeću koja je služila mještanima kao sklonište od turskih gusara. Spomenimo i crkvu Sv. Lovre tri puta dograđivanu od njenog nastanka ,u 15. stoljeću kao dokaz širenja Vrboske. U spomenutim crkvama nalazi se desetak slika taljanskih majstora Tiziana i Paola Vreonesea što jos više opiemenjuje ionako bogatu gotičko renesansnu razglednicu mjesta. Današnju Vrbosku rese odiično sačuvana arhitektura iz renesansnog razdoblja u kojoj se odvija svakodnevni život i u tom starom dijelu mjesta nalaze se apartmani RENATO, mjesto vašeg odmora. Inače,

Vrboska

je odlično povezana cestom sa svim otočkim mjestima jednako tako slikoviti...

Dodaj smještaj
Copyright © 2004-2021 Aventin d.o.o.